Makaron z rukolą, serem feta, pieczonymi winogronami z serem parmezan

Makaron z rukolą, serem feta, pieczonymi winogronami z serem parmezan

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g makaronu
    • 50 g sera feta
    • 1 kiść winogron
    • 2 łyżki sera parmezan
    • 2 garście rukoli
    • oliwa z oliwek do smaku
    • 1 łyżka miodu
    • przyprawy: pieprz i sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ser feta pokrój w kostkę. Kiść winogron podziel na 4 mniejsze, posmaruj miodem, zawiń w folię aluminiową i zapiekaj przez ok. 5 min w temp. 220°. Ugotowany gorący makaron polej oliwą i wymieszaj z parmezanem, dopraw solą i pieprzem, jeśli będzie potrzeba.

Makaron ułóż na talerzu, dodaj ser feta, rukolę oraz pieczone winogrona. Możesz całość polać oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.


Komentarze