Makaron z serem pleśniowym i pieczarkami

Makaron z serem pleśniowym i pieczarkami

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 małe cebule
    • natka pietruszki
    • 200 g pieczarek
    • 100 ml śmietany 12%
    • 2-3 sery pleśniowe
    • makaron rurki
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Cebule pokrojone w kostkę szklimy na patelni z oliwą, następnie dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Wszystko smażymy, dopóki pieczarki nie puszczą wody, odparowujemy płyn, dodajemy śmietanę, a następnie sery pleśniowe pokrojone na mniejsze kawałki (rodzaj sera dobieramy wg własnych upodobań). Rozpuszczamy sery, a na samym końcu dodajemy posiekaną pietruszkę, im więcej tym lepiej. Ugotowany wcześniej makaron mieszamy z powstałym sosem, zanim sos wystygnie. Podawać na ciepło.


Komentarze