Makaron z sosem serowym i szałwią

Makaron z sosem serowym i szałwią

  • 00:25
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​400 g makaronu np. linguine
    • 150 g serka mascarpone
    • 125 g sera gorgonzola
    • garść listków szałwii
    • duża szczypta pieprzu (najlepiej świeżo mielonego)

    Do dekoracji:

    • kilka listków szałwii
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Ugotuj makaron al dente zgodnie z opisem na opakowaniu. Przecedź makaron, zostawiając 1/4 szklanki wody z gotowania. W międzyczasie przełóż sery do rondelka. Dodaj pieprz oraz szałwię. Gotuj do momentu, aż sery się połączą, a sos lekko zgęstnieje. Przełóż sos do makaronu. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj stopniowo wodę z gotowania. Podawaj od razu po przyrządzeniu. Na koniec udekoruj danie listkami szałwii.


Komentarze