Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 g ulubionego makaronu
    • 100 g szpinaku mrożonego w liściach
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki śmietany
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • przyprawy: sol, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu, nie przelewaj go zimną wodą. Szpinak wrzuć na patelnię, podlej kilkoma łyżkami wody i powoli rozmrażaj na średnim ogniu, aż cała woda wyparuje. Następnie dodaj oliwę z oliwek i przesmaż szpinak ok. 5 minut. Dodaj obrany i wyciśnięty czosnek oraz śmietanę. Dopraw solą oraz pieprzem, możesz dodać także szczyptę gałki muszkatołowej. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem i polej do smaku oliwą z oliwek.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze