Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 opakowanie makaronu (szerokie wstążki)
    • 1 opakowanie szpinaku (liście)
    • 1 duża czerwona cebula
    • 2 puszki tuńczyka kawałki w sosie własnym
    • 50 ml oliwy z oliwek
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na woku podsmażamy na oliwie posiekaną wcześniej czerwoną cebulę. W garnku sparzamy szpinak (ok. 5 minut na wrzącej wodzie), a następnie odsączamy i odkładamy do ścieknięcia. W drugim garnku w posolonej wodzie gotujemy makaron ok. 7 minut na wrzącej wodzie. Makaron odsączamy a następnie przerzucamy do woka, dodajemy szpinak, tuńczyka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem polewamy świeżą oliwą.


Komentarze