Makaron ryżowy z liczi i pianką kokosową

Makaron ryżowy z liczi i pianką kokosową

  • 00:25
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 80 g makaronu ryżowego 
    • 200 g liczi 
    • 4 gałązki kolendry 
    • 150 ml mleka kokosowego z puszki 
    • 1 limonka 
    • 1 cebula czerwona 
    • 1 zielony ogórek 
    • 5 g imbiru 
    • 1 papryczka chilli 
    • 50 g cukru 
    • 2 łyżki sosu sojowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Makaron ryżowy zalej przegotowaną wodą i odstaw do napęcznienia na 5 min. Cebulę czerwoną obierz i pokrój w piórka. Paprykę chilli i ogórka też pokrój na kawałki.

2

W następnej kolejności przygotuj liczi. Obierz owoce i pokrój na mniejsze kawałki.

3

Wymieszaj w misce makron ryżowy z liczi, papryką, ogórkiem, cebulą i listkami kolendry. Przypraw całość sosem sojowym i sokiem z 1/2 limonki. Pokrój imbir na drobne kawałki.

4

Wymieszaj mleko kokosowe z imbirem, cukrem i sokiem z pozostałej limonki.

5

Zmiksuj mleko kokosowe. Sałatkę rozłóż na półmisku i polej kokosową miksturą. Udekoruj potrawę listkami kolendry.


Komentarze