Malinowe cake popsy

Malinowe cake popsy

  • 00:40
  • 12 porcji
  • Prosty

Składniki

    • 125 g masła
    • 125 ml świeżego soku z malin
    • 65 g cukru
    • 2 jajka
    • 185 g mąki pszennej
    • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

    Lukier:

    • cukier puder
    • 2 łyżki soku z cytryny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej.

2

Masło utrzyj na puch z cukrem. Kolejno dodaj jajka, cały czas miksując.

3

Następnie mieszając już ręcznie, dodaj partiami mąkę na przemian z sokiem malinowym.

4

Gotowym ciastem wypełnij foremki na cake popsy. Jeżeli pieczesz je w piekarniku, rozgrzej go wcześniej do temperatury 160°C. Gotowe ciastka powinny mieć ciemno złoty kolor (sok malinowy nieco przyciemnia ciasto). Po upieczeniu gorące jeszcze ciastka nabij na patyczki.

5

Do soku cytrynowego dodaj odrobinę barwnika. Następnie mieszając dodawaj po trochu cukier puder do momentu aż powstanie lukier. Polukruj lizaki. Do pokrycia lizaków możesz użyć także polewy z białej czekolady.


Komentarze