Marchew po mazursku

Marchew po mazursku

  • 00:30
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g marchwi
    • 250 g ziemniaków
    • 1/2 szkl. mleka
    • 1 szkl. wody
    • 4 łyżki masła
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • przyprawy: sól, cukier
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Marchew i ziemniaki umyj, następnie obierz i pokrój w kostkę. Zagotuj szklankę wody, dodaj mleko, cukier, sól i 2 łyżki masła. Wrzuć marchew i gotuj na mocnym ogniu przez ok. 15 min. Po tym czasie dodaj ziemniaki. Całość gotuj do miękkości. Gdy warzywa będą już ugotowane, odparuj i utłucz tłuczkiem do ziemniaków. Na końcu dopraw solą. Przed podaniem polej 2 łyżkami roztopionego masła i posyp pietruszką.


Komentarze