Marmolada z jabłek

Marmolada z jabłek

  • 02:30
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 kg jabłek
    • 125 ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
    • 750 g cukru
    • 5 goździków
    • 1/2 łyżeczki cynamonu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Umyj i wyparz kilka słoików. Jabłka umyj i obierz. Pokrój na cząstki, wybierając gniazda nasienne. Pokrojone jabłka wrzuć do garnka, wsyp cukier i przyprawy, wlej sok z cytryny. Postaw na dużym ogniu i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Następnie zmniejsz ogień i smaż jabłka przez 1,5–2 godz., do uzyskania pożądanej konsystencji. Gorącą marmoladę przełóż do wyparzonych słoików i szczelnie zamknij. Po ostygnięciu słoików przechowuj je w chłodnym miejscu.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze