Marynata do polędwiczek wieprzowych

Marynata do polędwiczek wieprzowych

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 20 ml oliwy
    • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
    • 2 gałązki szałwii 
    • 1 pomidor suszony
    • 1 ząbek czosnku
    • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 
    • 1 łyżeczka soli morskiej
    • 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego 
    • 400 g polędwiczki wieprzowej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Do miski wlej oliwę i dodaj musztardę. Wymieszaj razem. Pokrój suszone pomidory i szałwię w drobne kawałeczki i dodaj do zaprawy. Posiekaj czosnek i wymieszaj razem z marynatą. Na koniec dodaj sól i pieprz czarny mielony oraz mąkę ziemniaczaną. Wymieszaj całość dokładnie.

Polędwiczkę oczyść z błon i pokrój na medaliony. Przełóż do marynaty i wstaw do lodówki na przynajmniej 2–3 godziny. Smaż na teflonowej suchej patelni z obu stron i dopiecz medaliony w piekarniku rozgrzanym do 170˚ przez 8–10 minut.


Komentarze