Marynata imbirowa

Marynata imbirowa

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 łyżki świeżo startego imbiru
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 łyżka chili con carne
    • 7 łyżek oliwy
    • 1 płaska łyżka soli
    • 1 płaska łyżeczka cukru brązowego
    • 2 łyżki soku z cytryny
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Imbir obierz i zetrzyj na tarce z małymi oczkami. Czosnek obierz i wyciśnij przez wyciskarkę. Do małej miseczki wlej oliwę, sok z cytryny oraz wsyp cukier, przyprawy i dodaj starty imbir i wyciśnięty czosnek. Do woreczka włóż mięso lub warzywa i zalej tak przygotowaną marynatą. Zawiąż szczelnie i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 8–10 godzin.


Komentarze