Marynata jogurtowa

Marynata jogurtowa

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 150 ml jogurtu naturalnego
    • 1 łyżka kminku
    • 1 łyżka curry
    • 1 łyżka cytryny
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 płaska łyżeczka cukry brązowego
    • 1 łyżeczka soli
    • przyprawy: pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jogurt naturalny wymieszaj z łyżką kminku, curry, cytryny, obranymi, pokrojonymi w drobną kosteczkę ząbkami czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Włóż mięso do woreczka lub miseczki, zalej przygotowaną mieszanką. Następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 8 godz.


Komentarze