Marynata miodowo-musztardowa

Marynata miodowo-musztardowa

  • 00:10
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 ml wina białego
    • 6 łyżek oliwy
    • 1 łyżka octu winnego
    • 2 łyżki miodu płynnego
    • 3 łyżki musztardy francuskiej
    • 1 łyżka musztardy dijon
    • po 1 łyżce posiekanych ziół: pietruszka, bazylia, rozmaryn
    • kilka ziaren czarnego pieprzu
    • przyprawy: sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Białe wino połącz z 6 łyżkami oliwy, 1 łyżką octu winnego, 2 łyżkami miodu, 3 łyżkami musztardy francuskiej i 1 łyżką musztardy dijon. Dopraw solą i ziarnami pieprzu. Do woreczka lub miseczki włóż posiekane zioła i zalej przygotowaną mieszanką. Mięso włóż do miseczki lub woreczka, następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 8 godz.


Komentarze