Marynata z białego wina

Marynata z białego wina

  • 00:10
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/3 szkl. wina białego
    • 6 łyżek oliwy
    • 2 ząbki czosnku
    • kilka gałązek tymianku i rozmarynu
    • przyprawy: sól, pieprz biały (po 1 płaskiej łyżeczce)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

1/3 szklanki białego wina połącz z 6 łyżkami oliwy, dopraw solą i pieprzem. Dodaj pokrojony w kosteczkę czosnek. Do woreczka lub miseczki włóż gałązki tymianku i rozmarynu i zalej winem z oliwą. Włóż mięso, zawiąż szczelnie, a następnie potrząśnij, aby marynata dobrze się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE ok. 10 godz.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze