Marynowane jajka z łososiem i rzeżuchą

Marynowane jajka z łososiem i rzeżuchą

  • 00:25
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 6 jajek
    • 750 ml zakwasu buraczanego lub barszczu z kartonu
    • 1,5 łyżki majonezu
    • 50 g łososia wędzonego
    • oliwki zielone
    • przyprawy: pieprz, sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź. Zalej barszczem i odstaw na 12 godzin. Jajka pokrój na pół i wydrąż żółtka. Wymieszaj je z majonezem, dopraw pieprzem oraz opcjonalnie solą. Majonez i łosoś są już solone, więc dodanie soli może być zbyteczne. Łososia pokrój w drobną kostkę. Oliwki pokrój w plasterki. Połówki jajek faszeruj żółtkiem z majonezem i łososiem. Ozdób rzeżuchą oraz oliwkami.


Komentarze