Marynowane krewetki z grilla

Marynowane krewetki z grilla

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 350 g krewetek w skorupkach

    Marynata:

    • 1/2 szkl. mleka kokosowego
    • 6 łyżek oliwy z oliwek
    • sok z 1 limonki
    • 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    • pieprz biały do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Do głębokiej miski wlej mleczko kokosowe, oliwę z oliwek i wyciśnięty sok z limonki. Dodaj posiekaną zieloną pietruszkę i dopraw białym pieprzem do smaku. Marynatę wymieszaj i włóż do niej krewetki w skorupkach. Odłóż pod przykryciem na 30 min do lodówki. Krewetki nabij na długie wykałaczki i grilluj przez 5 min na rozgrzanym ruszcie, aż się zarumienią.


Komentarze