Marynowane sznycle z grilla

Marynowane sznycle z grilla

  • 00:20
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 400 g sznycli z indyka
    • sok z 1 cytryny
    • 70 ml oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka musztardy
    • 1/2 łyżeczki suszonego chilli
    • przyprawy: po 1/2 łyżeczki soli, kolendry, cząbru, suszonej cebuli, imbiru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

W szklanym naczyniu wymieszaj sok z cytryny z oliwą, musztardą i wszystkimi przyprawami, oprócz soli. Sznycle z indyka lekko rozbij, oprósz solą i włóż do marynaty na co najmniej 3 godz. (najlepiej zamarynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE dwanaście godzin przed smażeniem). Zamarynowane mięso usmaż na grillu, patelni grillowej lub zapiecz w opiekaczu z wkładkami grillowymi na rumiany kolor. Podawaj w towarzystwie sałaty i pomidorów.


Komentarze