Masło ziołowe

Masło ziołowe

  • 00:15
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kostka masła
    • 1/2 pęczka melisy
    • 1/2 pęczka pietruszki
    • 1/2 pęczka lubczyku
    • kamienna sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Lubczyk, pietruszkę i melisę drobniutko posiekaj. Następnie rozetrzyj w moździerzu wraz z miękkim masłem i kamienną solą. Ucieraj ok. 10 min, aby zioła puściły aromat. Przełóż masło do miseczki lub woreczka i włóż do lodówki na ok. 2 godz., aby zastygło. Podawaj do razowego chleba. Możesz uformować łyżeczką kuleczki i udekorować każdą plasterkiem rzodkiewki.


Komentarze