Mazurek kajmakowy

Mazurek kajmakowy

  • 01:00
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. wafli (wymiary 20 cm x 23 cm)
    • 1 puszka kajmaku waniliowego
    • 1 op. gorzkiej czekolady
    • garść orzechów, migdałów i skórek pomarańczowych kandyzowanych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wafle posmaruj kolejno kajmakiem. Ułóż na waflach deseczkę do krojenia, a na niej postaw garnek z wodą. Dociskaj wafle w ten sposób przez ok. 30 minut.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Posmaruj wierzch mazurka rozpuszczoną czekoladą. Ozdób mazurek orzechami, migdałami oraz skórkami kandyzowanymi.


Komentarze

  • 2017-04-10 Monika ze Smacznej Strony

    Proszę dać nam znać jak smakowało ;)

  • 2017-04-07 Ula Kedzia

    wypróbuje niewiele przy mazurku pracy , a na pewno smaczny...

  • 2016-03-23 Mirka

    Z pewnością jest pyszny.... dla mnie wszystko z kajmakiem jest dobre :)