Mazurek kajmakowy

Mazurek kajmakowy

  • 01:00
  • 6 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 op. wafli (wymiary 20 cm x 23 cm)
    • 1 puszka kajmaku waniliowego
    • 1 op. gorzkiej czekolady
    • garść orzechów, migdałów i skórek pomarańczowych kandyzowanych
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Wafle posmaruj kolejno kajmakiem. Ułóż na waflach deseczkę do krojenia, a na niej postaw garnek z wodą. Dociskaj wafle w ten sposób przez ok. 30 minut.

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Posmaruj wierzch mazurka rozpuszczoną czekoladą. Ozdób mazurek orzechami, migdałami oraz skórkami kandyzowanymi.


Komentarze