Mazurek z masą budyniową

Mazurek z masą budyniową

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Ciasto kruche:

    • 3 szkl. mąki pszennej,
    • 2/3 szkl. cukru pudru,
    • 3 żółtka,
    • 1 jajko,
    • 30 g masła,
    • skórka starta z cytryny

    Masa budyniowa:

    • 2 szkl.mleka,
    • 20 g masła,
    • 2 żółtka,
    • 2 opakowania budyniu kokosowego,
    • 5 łyżeczek cukru pudru
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Ciasto kruche: wszystkie składniki zagnieść. Wyrobione ciasto wstawić do lodówki na 30 min, a następnie rozwałkować na grubość 2 cm. Ciasto włożyć do natłuszczonej i obsypanej mąką blachy. Piec około 25 min w temp. 180 st. Masa budyniowa: ugotować budynie na mleku i ostudzić. Masło utrzeć z żółtkami i z cukrem,dodać zimny budyń i ucierać. Gotową masę rozsmarować na cieście i udekorować według uznania.


Komentarze