Medalion wieprzowy panierowany w grzankach

Medalion wieprzowy panierowany w grzankach

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • schab bez kości 650 g
    • mąka 25 g
    • 1 jajko
    • bułka tarta 100 g
    • bułka na grzanki 50 g
    • smalec 100 g
    • sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso umyć i oczyścić, pokroić w plastry, następnie rozbić je na grubość 1 cm. Z czerstwej bułki przygotować grzanki i wymieszać je z bułką tartą. Mięso oprószyć solą i pieprzem, panierować w mące, jajku i bułce tartej z grzankami. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.


Komentarze