Medaliony ze schabu wieprzowego z zielonym pieprzem

Medaliony ze schabu wieprzowego z zielonym pieprzem

  • 00:30
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 800 g schabu wieprzowego
    • 3 cebule
    • 1 ząbek czosnku
    • 200 ml śmietany słodkiej
    • ½ szklanki bulionu warzywnego
    • 3 - 4 łyżki oleju
    • 30 g pieprzu zielonego
    • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Mięso umyj, podziel na 4 plastry, oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelni rozgrzej olej, smaż na nim mięso, po 2-3 min z każdej strony. Zdejmij z patelni. Przelej pozostały tłuszcz do garnka. Zeszklij na nim pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Następnie dodawaj kolejno: zielony pieprz, bulion i śmietanę. Gotuj przez ok. 5 min. Dopraw do smaku. Tak przygotowanym sosem polewaj usmażone medaliony. Proponujemy podawać z pampuchami.


Komentarze