Meksykańskie burritos

Meksykańskie burritos

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 0,5 kg mięsa mielonego
    • 0,5 kg pieczarek
    • 1 ząbek czosnku
    • 2 cebule
    • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
    • 1 świeża lub marynowana papryka
    • 1 puszka czerwonej fasoli
    • 30 dag żółtego sera
    • przyprawy: bazylia, pieprz, sól, maggi

    Ciasto naleśnikowe:

    • 2 niepełne szklanki mąki
    • 1 szklanka mleka
    • 1 szklanka gazowanej wody mineralnej
    • 2 jajka
    • suszony majeranek
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pokrojone pieczarki dusimy w rondlu, dodajemy mięso, pokrojone cebule i drobniutko posiekany lub roztarty czosnek – dusimy przez ok. 20 minut. Dodajemy przecier pomidorowy, osączoną czerwoną fasolę i pokrojoną w paski paprykę. Dusimy w rondlu 10 minut, przyprawiamy do smaku. Robimy trochę gęściejsze ciasto naleśnikowe z majerankiem. Smażymy naleśniki. Smarujemy farszem, na wierzchu kładziemy plaster sera, zwijamy jak krokiety i podsmażamy tak, aby ser się roztopił. Gotowe polewamy keczupem lub sosem meksykańskim.


Komentarze