Melba

Melba

  • 00:25
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 gałki lodów waniliowych
    • 50 ml wina białego
    • 2 brzoskwinie (mogą być z puszki)
    • 3 łyżki soku z cytryny

    Sos:

    • 1/2 szkl. malin mrożonych
    • 2 łyżki cukru
    • mięta do dekoracji
    • bita śmietana do dekoracji
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj sos: maliny rozmroź i rozmiękcz na parze, zasyp cukrem i podgrzewaj aż cukier się roztopi i wytworzy się syrop (ok. 15 min).

Do garnuszka włóż brzoskwinie, zalej winem i cytryną, a następnie podgotuj ok. 2 min. Przestudź, podawaj brzoskwinie z gałkami waniliowych lodów i z sosem malinowym. Udekoruj bitą śmietaną, malinami i listkiem mięty.


Komentarze