Mielone kotlety z warzywami

Mielone kotlety z warzywami

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    • 1/2 marchewki
    • 1 łyżka bułki tartej z łyżką otrębów pszennych
    • 1 jajko
    • 2 łyżki natki pietruszki

    Sałatka:

    • op. sałaty Misto
    • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
    • 5 pomidorków cherry
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Marchewkę zetrzyj na tarce. Mięso wymieszaj z jajkiem, posiekaną pietruszką i marchewką, Formuj z masy lekko podłużne kotlety. Następnie panieruj PORADA KONTEKSTOWA - PANIEROWANIE je w bułce tartej zmieszanej z otrębami i smaż na tłuszczu na patelni.

Przygotuj sałatkę: sałatę Miso wymieszaj z 2 łyżkami kukurydzy konserwowej, 5 pomidorkami przekrojonymi na pół, sokiem z cytryny. Całość dopraw solą i pieprzem do smaku.


Komentarze