Mielone z wołowiny z fetą

Mielone z wołowiny z fetą

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    Na kotlety:

    • 200 g mielonego chudego mięsa wołowego
    • 2 ząbki czosnku
    • garść szałwii
    • 1 jajko
    • 200 g fety
    • sól, pieprz

    Na sałatkę:

    • 200 g szpinaku
    • 2 suszone morele
    • 4 orzechy włoskie
    • 4 pomidorki cherry
    • 1 łyżeczka oliwy
    • ocet balsamiczny
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Posiekać szałwię i czosnek. Fetę pokroić w kostkę. Przyprawić mięso ziołami, solą i pierzem, dodać jajko i dokładnie wyrobić. Formować małe okrągłe kotleciki i nadziewać je kostkami fety. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut (długość pieczenia dostosowujemy do wielkości kotlecików). Morele przekroić na połówki, wrzucić na skropioną oliwą patelnię, dodać liście szpinaku, przekrojone na pół pomidorki cherry i pokruszone orzechy. Poddusić krótką chwilę, dodać ocet balsamiczny, sól i pieprz.


Komentarze