Mięsne trio na Wielkanoc

Mięsne trio na Wielkanoc

  • 01:20
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 białe kiełbasy surowe
    • 6 dużych plastrów szynki wieprzowej, gotowanej
    • 12 plastrów boczku wędzonego
    • 1 jogurt naturalny
    • 3 łyżki majonezu
    • 2 łyżki rzeżuchy
    • mały ząbek czosnku
    • pieprz, szczypta kminku mielonego, szczypta majeranku
    • olej
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kiełbasę wyciągnąć z flaczka i doprawić majerankiem, kminkiem, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Rozgrzać niewielka ilość oleju i usmażyć kiełbasę. Odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie robimy dip. Mieszamy jogurt,majonez,rzeżuchę i miksujemy blenderem. Można dodać trochę chrzanu. Kiełbasę po ostygnięciu zawijamy w szynkę tak, by powstały koperty, a całość – w boczek.


Komentarze