Mięsny przekładaniec z zielonym pieprzem

Mięsny przekładaniec z zielonym pieprzem

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 filet z kurczaka
    • 20 dag polędwicy wołowej
    • 20 dag polędwicy wieprzowego
    • 4 kromki pieczywa tostowego
    • 4 plastry ananasa
    • do przygotowania sosu beszamel:
    • masło, mąka, mleko, zielony pieprz w zalewie,
    • ser żółty
    • olej do smażenia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięsa pokroić na 4 plastry podobnej wielkości (filet w poprzek włókien), kurczaka lekko rozbić, polędwicę ugnieść ręką, każdy kotlecik obsmażyć krótko na rozgrzanym oleju. Pieczywo tostowe zrumienić na niewielkiej ilości oleju tak, aby powstała grzanka.

Z masła, mąki i mleka przygotować gęsty sos beszamel, na koniec rozcieńczyć do konsystencji śmietany zalewą z pieprzu, dodać do niego ziarna pieprzu.

Na grzankę układać warstwami kotlecik z wołowiny, na nim z wieprzowiny, plaster ananasa, kotlecik z kurczaka, spiąć piramidkę patyczkiem do szaszłyków, polać obficie sosem i posypać startym serem, przybrać listkiem dowolnej zieleniny i ziarnami pieprzu. Najlepiej podawać ze zrumienionymi na tłuszczu kopytkami i dowolną surówką.


Komentarze