Mięso duszone w cebuli

Mięso duszone w cebuli

  • 00:45
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 kg mięso wołowego (polecamy szponder)
    • 500 g cebuli
    • 1 zielona sałata
    • 3 łyżki oliwy
    • 1 ogórek
    • 2 łyżki octu winnego
    • 1/3 szklanki wody
    • przyprawy: sól, papryka suszona, kminek, kolendra, gałka muszkatołowa, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwia
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Mięso wołowe pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie. Cebulę pokrój w krążki i dodaj do mięsa. Smaż, aż cebula się lekko zarumieni. Zalej 1/3 szklanki wody. Dodaj sól, pieprz i przyprawy: paprykę suszoną, kminek, kolendrę, gałkę muszkatołową, chilli, ziele angielskie, czosnek, oregano i szałwię. Wszystko duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem przez ok. 30 min. Zieloną sałatę pokrój w pasy, dodaj oliwę, sól, ocet i skrój zielonego ogórka. Usmażone mięso podawaj z sałatką.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze