Mieszanka sałat z warzywami i grzankami

Mieszanka sałat z warzywami i grzankami

  • 00:15
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 pieczarki
    • 1/2 op. mieszanki sałat Royal
    • 8 pomidorków koktajlowych
    • 4 kromki pszennego czerstwego chleba
    • 1 łyżka masła

    Sos:

    • 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny
    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1 łyżeczka posiekanego koperku
    • 1/2 łyżeczki listków świeżego tymianku
    • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Kromki chleba pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni rozpuść masło na wolnym ogniu i podsmaż na rumiano pokrojony chleb.

W większej miseczce przygotuj sos: ocet wymieszaj z oliwą, musztardą, ziołami i przyprawami. Namocz w nim podpieczone grzanki (powinny wchłonąć sos).

Pomidorki i pieczarki umyj. Pieczarki obierz ze skóry i pokrój w plasterki, pomidorki przekrój na połowy. Mieszankę sałat przełóż do miseczki, posyp pomidorkami i pieczarkami, dodaj grzanki. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj całość i podawaj.


Komentarze