Mieszanka sałat z warzywami w sosie salsa verde

Mieszanka sałat z warzywami w sosie salsa verde

  • 01:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • ​1 op. mieszanki sałat Fresco Tesco
    • 350 g polędwicy wołowej
    • 1/2 średniej marchewki
    • 1 mała cebula
    • 10 małych ogórków konserwowych
    • 4 kawałki papryki konserwowej

    Sos salsa verde:

    • 1/2 pęczka pietruszki
    • 30 ml oliwy z oliwek
    • 1 filet anchois
    • 1 łyżka kaparów
    • sól
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Polędwicę wołową pokrój w małą kostkę. Następnie podsmażaj mięso na suchej patelni na średnim ogniu przez ok. 10 min. Zagotuj niewielką ilość wody w rondelku i wrzuć do niej mięso. Po około 10 min posól je i gotuj dalej przez ok. 40 min. Po tym czasie wyjmij mięso i pozostaw do wystygnięcia.

Marchew obierz i umyj, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę obierz, umyj i posiekaj w krążki. Ogórki pokrój w plasterki, a paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa i mięso wymieszaj z mieszanką sałat. Skrop delikatnie całość oliwą z oliwek.

Przygotuj sos: pietruszkę umyj i osusz. Posiekaj grubo, dodaj anchois, kapary, sól, oliwę i zmiksuj blenderem. Skrop sosem rant talerza lub podaj go w oddzielnej miseczce.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze