Minestrone z pancettą i fasolką szparagową

Minestrone z pancettą i fasolką szparagową

  • 00:35
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 średnie marchewki
    • 2 średnie ziemniaki
    • 2 średnie pomidory
    • 2 łodygi selera naciowego
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • garść fasolki szparagowej
    • 50 g pancetty
    • 1/2 szkl. drobnego makaronu
    • 1 i 1/2 l bulionu drobiowego lub z bio kostki
    • 1 łyżka oliwy extra vergine
    • świeżo mielony pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Pancettę pokrój w drobną kostkę. Przesmaż ją na łyżce oliwy. Dodaj drobno pokrojoną cebulę i zeszklij. Dodaj pokrojony w kostkę czosnek oraz obraną i pokrojoną marchewkę. Smaż 3–4 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki. Smaż, często mieszając przez 5 min. Pomidory sparz i ściągnij z nich skórkę. Pokrój w kostkę. Wlej bulion, dodaj pokrojoną fasolkę, pokrojony seler, pokrojone w kostkę pomidory oraz makaron. Gotuj aż makaron będzie al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE Dopraw pieprzem. Zupę podawaj z wiórkami parmezanu i świeżym rozmarynem.


Komentarze