Minitarty z jajkiem

Minitarty z jajkiem

  • 00:40
  • 4 porcje
  • Prosty

Składniki

    Ciasto:

    • 4 łyżki otrąb owsianych
    • 4 łyżki mąki pszennej
    • 200 g serka twarożkowego
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • 1 łyżeczka tymianku 
    • 1 i 1/2 łyżeczki soli

    Nadzienie:

    • 4 jajka
    • 2 pomidorki koktajlowe
    • 1 mała papryczka chilli
    • 4 łyżki startego sera dojrzewającego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj na lekko lepkie ciasto. 

2

Wylep ciastem cztery wysmarowane masłem foremki na tarty o średnicy 12 cm. Foremki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i podpiecz przez 10 minut.

3

Na podpieczone foremki nasyp po łyżce startego sera, następnie wlej po jednym nierozmieszanym jajku.

4

Na każdym jajku połóż po kilka plasterków chilli (bez pestek) i pomidorka. Wstaw tarty na kolejne 10–15 min do rozgrzanego piekarnika. Tarty będą gotowe, kiedy białko całkiem się zetnie.


Komentarze