Mini tratwy

Mini tratwy

  • 00:30
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g łososia wędzonego w plastrach
    • 100 g sera żółtego w plastrach
    • 150 g twarożku
    • 150 g sera topionego
    • 3 jajka
    • 16 czarnych oliwek
    • pęczek szczypiorku
    • 8 kwadratowych kromek chleba pełnoziarnistego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Włóż jajka do garnka i zalej zimną wodą. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez siedem minut. Po tym czasie odlej z jajek gorącą wodę i zalej je zimną. Zostaw jajka w zimnej wodzie do wystudzenia. Wystudzone jajka obierz, drobno posiekaj i wymieszaj z serkiem topionym, solą i pieprzem. Umyj i posiekaj drobno szczypiorek. Następnie dodaj go do twarożku, posól i wymieszaj. Plastry sera i łososia potnij w spore trójkąty i ponadziewaj na kolorowe wykałaczki. Pokrój oliwki w plastry.

Kromki chleba pokrój na 4 części. Na połowie kromek rozsmaruj pastę jajeczną, na pozostałych twarożek ze szczypiorkiem. W kromki z pastą jajeczną wbij wykałaczki z serem żółtym. Użyj do przybrania plasterków oliwek. Łososiowe żagle umocuj na kromkach z twarożkiem szczypiorkowym.


Komentarze