Minikanapki z pastą ziołową i słonecznikiem

Minikanapki z pastą ziołową i słonecznikiem

  • 00:15
  • 2 porcje
  • 262 kcal
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 kromki chleba typu pumpernikiel
    • 3 łyżki jogurtu greckiego
    • 3 łyżki twarożku
    • 1/2 cytryny
    • 3 łyżki świeżych ziół (np. koper, tymianek, bazylia)
    • 2 łyżki kiełków
    • 2 łyżeczki pestek słonecznika
    • 6 grubych plastrów ogórka zielonego
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Połącz jogurt z twarogiem. Dodaj posiekane zioła. Otrzyj skórkę z wyparzonej cytryny (tylko żółtą część). Całość wymieszaj. Dodaj pestki. Dopraw solą i pieprzem.

Chleb pokrój na mniejsze kanapki i posmaruj przygotowaną wcześniej pastą. Na koniec posyp minikanapki kiełkami. Podawaj z pokrojonym ogórkiem.


Komentarze