Minimakowce z orzechami laskowymi

Minimakowce z orzechami laskowymi

  • 01:00
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 350 g gotowego ciasta kruchego
    • 350 g masy makowej
    • 70 g orzechów laskowych
    • 70 g mąki pszennej
    • 70 g cukru
    • 70 g zimnego masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Płytką foremkę na muffiny wyłóż wyciętymi z kruchego ciasta kwiatkami. Jeżeli forma nie ma nieprzywierającej powłoki, przed wyłożeniem ciasta posmaruj ją masłem i oprósz mąką.

2

Orzechy posiekaj drobno i razem z masłem, mąką i cukrem rozetrzyj w palcach.

3

Następnie nałóż do foremek masę makową, a orzechową kruszonką posyp przygotowane makowce. Całość wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na 30-40 minut. Po upieczeniu zostaw makowce w foremkach do wystudzenia.


Komentarze