Minitrifle z żurawiną

Minitrifle z żurawiną

  • 00:40
  • 8 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 100 g twarożku śmietankowego
    • 150 g gęstego jogurtu naturalnego
    • 200 g suszonej żurawiny
    • 100 g orzechów laskowych
    • 70 g płatków owsianych
    • 20 ml płynnego miodu
    • 100 ml soku jabłkowego
    • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
    • 20 g cukru
    • 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty
Blogowy układ Kafelkowy układ
1

Żurawinę zagotuj z cukrem i sokiem jabłkowym, duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE przez chwilę na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodaj skórkę z cytryny. Uduszoną żurawinę wystudź.

2

Połowę wystudzonej żurawiny zmiksuj z serkiem na gładką masę i umieść w woreczku śniadaniowym z obciętym narożnikiem. To ułatwi nakładanie serka do kieliszków.

3

Orzechy i płatki owsiane upraż kolejno na teflonowej patelni. Jogurt wymieszaj z miodem i nałóż do woreczka, tak jak serek żurawinowy

4

Wszystkie składniki nakładaj warstwowo do prostych kieliszków 100–150 ml. Podaj na tacce z małymi łyżeczkami obok.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze