Mintaj pieczony z papryką i cebulką

Mintaj pieczony z papryką i cebulką

  • 00:55
  • 1 porcja
  • Prosty

Składniki

    • 0,5 kg filetów mintaja
    • 0,5 żółtej papryki
    • 0,5 czerwonej papryki
    • 0,5 zielonej papryki
    • 1 cebula
    • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    • przyprawy: pieprz biały, pieprz czarny, koperek suszony, papryka słodka mielona
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Filety myjemy, osuszamy ściereczką, dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy białym pieprzem i koperkiem. Odstawiamy na chwilę. Papryki kroimy w dość cienkie paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Warzywa podsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu, posypując je delikatnie czarnym pieprzem. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy kawałki ryby. Rybę przykrywamy podsmażonymi warzywami i posypujemy je mieloną słodką papryką. Rozgrzewamy piekarnik do 200°C i pieczemy rybę przez ok. 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy danie obficie natką pietruszki.


Komentarze