Miseczki z mortadeli z groszkiem

Miseczki z mortadeli z groszkiem

  • 00:40
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 8 plastrów mortadeli (nie grubych)
    • 20 dag zielonego groszku (osączonego z zalewy)
    • 40 dag pieczarek
    • 1 cebula
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 4 łyżki oleju słonecznikowego
    • 1 łyżka masła
    • sól i pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na nim plastry mortadeli z jednej strony tak długo, aż w naturalny sposób uzyskają kształt miseczki. Pieczarki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W rondelku rozgrzać masło. Smażyć na nim pieczarki i cebulę do momentu, aż wyparuje nadmiar płynu, pochodzący z cebuli i pieczarek – nie dopuścić do zrumienienia. Dodać odsączony z zalewy groszek. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć jeszcze przez około 3 minuty. Tak przygotowanym groszkiem napełnić gorące mortadelowe miseczki. Posypać natką pietruszki. Podawać z frytkami lub białym pieczywem.


Komentarze