Młode ziemniaczki z masłem ziołowym

Młode ziemniaczki z masłem ziołowym

  • 01:15
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1/2 kg młodych ziemniaków
    • 1/2 kostki miękkiego masła
    • 1 łyżeczka posiekanej melisy
    • 1 łyżeczka posiekanej bazylii
    • 1 łyżeczka posiekanej pietruszki
    • 1 ząbek czosnku
    • przyprawy sól, pieprz do smaku
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przygotuj masło ziołowe: przełóż masło na talerz i rozgnieć widelcem. Melisę, bazylię i pietruszkę drobno posiekaj. Wyciśnij czosnek i posyp świeżo posiekanymi ziołami. Masło zagnieć jeszcze raz z ziołami i czosnkiem, aż składniki się połączą. Rozłóż na blacie folię spożywczą i przełóż na nią masło. Uformuj z niego rulon lub kostkę, zawiń i wstaw na 2 godz. do lodówki.

Przygotuj ziemniaki: dokładnie je wyszoruj, osusz i zawiń w folię aluminiową. Grilluj na rozgrzanym ruszcie przez 1 godz. Nakłuj je widelcem, by sprawdzić, czy już są miękkie. Gotowe ziemniaki rozpakuj z folii, przełóż na talerz, natnij je i podawaj z pokrojonym masłem ziołowym. Przed jedzeniem ziemniaki obierz ze skórki.


Komentarze