Mocno czekoladowe bananowe muffinki z białą czekoladą

Mocno czekoladowe bananowe muffinki z białą czekoladą

  • 00:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 i 1/2 szklanki mąki
    • 1 szklanka cukru (można nawet dać pół, jak ktoś lubi mniej słodkie)
    • 1/4 szklanki naturalnego kakao
    • 1 łyżeczka sody
    • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 3 bardzo dojrzałe banany małe lub średnie
    • 1/3 szklanki oleju lub stopionego masła
    • 1 jajko
    • grubo posiekana biała czekolada w ilości od pół do całej tabliczki (ja biorę całą)
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W jednej misce połączyć wszystkie suche składniki. Mikserem zmiksować banany, olej i jajo. Wymieszać suche z mokrym, nie za długo. Dodać posiekaną czekoladę. Formę muffinkową wysmarować masłem lub wyłożyć specjalnymi papierkami. Babeczki piec w temp. 180° przez około 20 minut.


Komentarze