Morszczuk z jajkami

Morszczuk z jajkami

  • 00:35
  • 2 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 500 g fileta z morszczuka
    • 2 cebule
    • 2 cytryny
    • 2 jajka na twardo
    • 1/2 pęczka pietruszki
    • 50 g masła
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Jajka ugotuj na twardo (ok. 10 min od momentu wrzenia). Filet ryby opłucz pod wodą i osusz. Następnie natrzyj solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym poukładaj filety i obłóż masłem. Cebulę obierz i umyj, a cytrynę sparz gorącą wodą. Cebulę i cytrynę pokrój w krążki. Poukładaj je następnie wokół ryby. Całość dopraw solą i pieprzem i przykryj folią aluminiową. Rybę piecz ok. 25 min w temp. 200°. Pod koniec pieczenia odchyl folię, aby ryba się zarumieniła. Przed podaniem zetrzyj na tarce z małymi oczkami jajka, wymieszaj je z pietruszką i posyp rybę.


Komentarze