Muffinki na zsiadłym mleku z orzechami

Muffinki na zsiadłym mleku z orzechami

  • 00:45
  • 12 porcji
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 jajka
    • 1/2 szkl. oleju słonecznikowego
    • 1 szkl. zsiadłego mleka
    • 1 szkl. mąki pszennej
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 torebka cukru wanilinowego
    • 1/2 szkl. cukru
    • 1/2 szkl. mielonych orzechów arachidowych
    • 1 op. dowolnego lukru
    • wiórki kokosowe lub posypka
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Do miseczki wbij jajka, dodaj olej i zsiadłe mleko, wymieszaj. W oddzielnej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy i cukier. Dodaj orzechy i krótko mieszając, połącz ze sobą suche i mokre składniki.

Blachę do muffinek wyłóż papilotkami, do każdej nakładaj masę do 2/3 wysokości. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180°. Przygotuj lukier wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzone muffinki posmaruj lukrem i posyp wiórkami kokosowymi lub posypką.


Komentarze