Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

  • 01:00
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 4 jajka
    • 10 dag cukru pudru
    • 100 ml kawy
    • 10 dag gorzkiej czekolady
    • 10 dag masła

    Do dekoracji:

    • 100 ml bitej śmietany
    • wiórki czekoladowe
    • mandarynki
    • małe biszkopty
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Żółtka zmiksować z cukrem pudrem i kawą na masę o kremowej konsystencji. Całość ubijać w gorącej kąpieli, aż stanie się puszyste. Masło roztopić razem z połamaną czekoladą i dodać do kremu. Gdy masa ostygnie, delikatnie wymieszać z białkami ubitymi na sztywną pianę. Schłodzić w lodówce. Biszkopty ułożyć w pucharkach, nałożyć mus. Udekorować mandarynkami i bitą śmietaną, posypać wiórkami czekoladowymi. Życzę smacznego.


Komentarze