Mus jabłkowo-winogronowy

Mus jabłkowo-winogronowy

  • 00:15
  • 4 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 2 jabłka
    • 1 średnia kiść winogron różowych
    • 300 ml śmietanki 36%
    • 1 łyżeczka cukru
    • 5 listków mięty
    • 2 kostki czekolady
    • sok z 1/2 cytryny
    • szczypta cukru waniliowego
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Przed ubiciem dobrze schłódź śmietanę. Dodaj 1 łyżeczkę cukru, szczyptę cukru waniliowego i wszystko razem miksuj do uzyskania sztywnej piany. Schowaj bitą śmietanę do lodówki. Czekoladę zetrzyj na tarce.

Jabłka umyj i obierz, oczyść z gniazd nasiennych, skrop cytryną. Winogrona umyj, przekrój na połowy, wypestkuj i w miarę możliwości obierz ze skórki. Dodaj miętę. Zmiksuj owoce z miętą.

Mus natychmiast przelej do wysokich szklanek, udekoruj bitą śmietaną, posyp wiórkami czekoladowymi i dodaj świeże owoce.


Komentarze