Mus kokosowy ze szparagami

Mus kokosowy ze szparagami

  • 00:25
  • 2 porcje
  • Prosty

Składniki

    • 100 g szparagów zielonych lub białych
    • 200 ml mleczka kokosowego
    • 1/2 szkl. wiórków kokosowych
    • 600 ml wody
    • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
    • 1 łyżka soku z cytryny
    • przyprawy: sól, pieprz, cukier, sos sojowy
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Szparagi obierz, odcinając twarde końce, a następnie gotuj przez 5 minut w osolonej i posłodzonej wodzie. Szparagi pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do mleczka kokosowego. Następnie dodaj 2 łyżki posiekanych listków kolendry i wszystko zmiksuj na gładką masę. Do garnuszka wlej 500 ml wody, zagotuj ją, dodaj zmiksowane składniki i 1/2 szklanki wiórków kokosowych. Doprowadź do wrzenia, nie gotuj. Dopraw sosem sojowym, solą, cukrem, pieprzem i łyżką cytryny.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze