Mus z łososia

Mus z łososia

  • 00:40
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • filet z łososia
    • mąka pszenna
    • oliwa z oliwek
    • 4 łyżki majonezu
    • 4 łyżki kwaśnej śmietany
    • żelatyna na 1/2 l płynu
    • 6 płatów wędzonego łososia
    • 1 opakowanie pomidorków cherry
    • 1 awokado
    • przyprawy: sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Porady
  • Produkty

Łososia przypraw solą i pieprzem, oprósz mąką i obsmaż na oliwie 4 minuty z każdej strony. Ostudź. Zmiksuj majonez, śmietanę i łososia. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, ostudź i dodaj do zmiksowanej masy. Dopraw pieprzem, ewentualnie posól. Dno 6 pojemników wyłóż plasterkami wędzonego PORADA KONTEKSTOWA - WĘDZENIE łososia, wlej przygotowaną masę i odstaw do zastygnięcia.

Pomidorki obierz ze skórki, wybierz pestki i pokrój w kostkę. Awokado przekrój, wybierz miąższ i rozdrobnij widelcem. Pomidorki wymieszaj z awokado i oliwą, przypraw solą i pieprzem. Na talerzu ułóż mus łososiowy, a obok salsę z pomidorków i awokado.


Komentarze