Musli owsiane z owocami i jogurtem polane miodem

Musli owsiane z owocami i jogurtem polane miodem

  • 00:10
  • 3 porcje
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 1 nektaryna (lub inny owoc sezonowy np. mango)
    • 1 banan
    • 1 jabłko
    • 250 g płatków owsianych
    • 200 ml mleka 2%
    • 40 g rodzynek
    • 20 g orzechów
    • 150 ml jogurtu naturalnego 0%
    • 2 łyżki miodu
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Płatki owsiane zalej w miseczce zimnym mlekiem. Nakryj folią i wstaw do lodówki na noc, aby płatki zmiękły (wystarczy też 4-6 godz.). Jabłko umyj, pokrój na ćwiartki i wytnij nasiona. Zetrzyj kawałki jabłka na tarce o grubych oczkach. Banana obierz i pokrój w plasterki. Nektarynę  przekrój w pół , wyjmij pestkę i dalej pokrój w kostkę. Jeśli użyjesz mango, to obierz je ze skóry i zetnij wzdłuż nożem wokół pestki, a następnie pokrój w kostkę. Rodzynki, jeśli są zbyt suche, namocz we wrzątku przez kilka minut. Odcedź z wody i wsyp do płatków. Orzechy pokrój na małe kawałki i wsyp razem z tartym jabłkiem, bananami i owocami sezonowymi do płatków. Wymieszaj całość. Do miseczki nałóż porcję płatków, a do dekoracji na wierzch wlej dużą łyżkę jogurtu, łyżkę miodu i kawałki owoców.


Pozostałe produkty wykorzystane w przepisie: zamów produkty w Tesco Ezakupy

Komentarze