Nadziewany kurczak z kremem chrzanowo-pomarańczowym

Nadziewany kurczak z kremem chrzanowo-pomarańczowym

  • 03:30
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • kurczak
    • 50 dag mielonego indyka
    • opakowanie rodzynek
    • 2 jaja
    • kajzerka
    • mleko lub woda do namaczania kajzerki
    • bułka tarta
    • 4 pomarańcze
    • 2 łyżki miodu
    • 3-4 łyżki chrzanu
    • sól, pieprz
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

Z kurczaka oddzielić skrzydełka, udka, szyjkę i kostki. Pozostałe mięso posolić i posypać pieprzem. Rodzynki namoczyć, posiekać. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, osączyć, dodać do mielonego indyka. Wymieszać z jajkami, rodzynkami, bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Farsz rozsmarować na mięsie. Zwinąć roladę, związać nicią.

Przygotować krem: pomarańcze zmielić, połączyć z chrzanem i miodem. Mięso piec w folii do pieczenia przez 1,5 godz. w temp. 160–180 stopni. Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z kremem.


Komentarze