Naleśniki biszkoptowe

Naleśniki biszkoptowe

  • 00:35
  • 1 porcja
  • Bardzo prosty

Składniki

    • 3 jajka
    • 1 szklanka mleka
    • 1/3 szklanki wody
    • 3 łyżki cukru pudru
    • skórka otarta z 1/2 cytryny
    • łyżka masła
    • 25 dag maki
    • 1/2 kg truskawek
    • gotowa bita śmietana
    • cukier waniliowy
    • listki mięty
zobacz wszystkie składniki zwiń składniki
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
  • Sposób przygotowania
  • Produkty

W blenderze zmiksuj żółtka z mlekiem, wodą, 2 łyżkami cukru pudru i skórką z cytryny. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Do żółtek dodaj stopione masło, mąkę, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Delikatnie połącz z białkami. Usmaż pulchne naleśniki na gorącym oleju. Truskawki opłucz, osusz, oderwij szypułki, pokrój na cząstki, wymieszaj z bitą śmietaną. Masą napełnij naleśniki, złóż na pół, posyp resztą cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym, udekoruj miętą.


Komentarze